Sağlıklı bi yaşam için Coca Cola neler yapıyo?

20 Mart 2014

Merhaba Esma,

 

Sağlıklı bir toplum için sorumluluklarını yerine getiren bir üretici olarak dengeli beslenmenin önemine inanıyoruz ve destekliyoruz.  Coca-Cola Şirketi olarak obezitenin küresel ölçekte bir  toplumsal sorun olduğunun farkındayız ve çözümün bir parçası olmak için özel sektör, kamu ve sivil toplum alanlarındaki ortaklarımızla yakın işbirliği içerisindeyiz. Faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz tüm kıta ve ülkelerde geçerli olacak şekilde dört taahhüdümüzü 2013 yılında açıkladık.

•Faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda düşük ve sıfır kalorili içecek seçenekleri sunuyoruz.

•Tüm paketlerimizde, kalori değerleri ön yüzde olmak üzere, besin değerleri bilgisine açık bir şekilde yer veriyoruz. 

•Pazarlama faaliyetlerini yüksek sorumluluk bilinciyle yürütüyor ve tüm dünyada 12 yaş altı çocukları doğrudan hedefleyen reklam yapmıyoruz.  

•Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde fiziksel aktivite programlarını destekleyerek toplumların daha aktif olmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Coca-Cola sağlıklı bir yaşam için neler yapıyor isimli infografiği paylaşmak isteriz.

 

Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivitenin önemini de biliyor ve  fiziksel aktivitelere ilginin yaygınlaştırılması yönünde yapılan çalışmaları destekliyoruz. Fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılması için yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği içinde hareket etmenin yanı sıra fiziksel aktiviteyi destekleyen etkinliklerin sponsorluğunu üstleniyoruz.  Aktif yaşamı yediden yetmişe herkesin günlük hayatının doğal bir parçası kılmak için projeler gerçekleştiriyoruz. Örneğin; 115 ülkede 280’den fazla beslenme ve fiizksel aktivite programına destek olduk. Ülkemizde de Milli Eğitim Bakanlığı ve Aktif Yaşam Derneği, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ortaklığında yürüttüğümüz Çık Dışarıya Oynayalım Projesi ile, ilköğretim okullarının bahçelerini aktif oyun alanlarına dönüştürüyor, çocukları oyun oynamak için dışarıya çağırıyoruz. Proje kapsamında 200 bin ilköğretim öğrencisine ulaşıldı.

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4289 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
81 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7401 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
202 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11158 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.