Hala Hakkınızda İsrail'e Yardım Ettiğiniz Düşünülüyor Bunun hakkında Herhangibir Söylem Yapmiyacakmısınız ?

13 Eylül 2014

Merhaba Tugay,

 

Kamuoyunun gündeminde zaman zaman şirketimiz ve markaları hakkında asılsız iddialar ve haberlerle karşılaşıyoruz. Bunlar sadece bizim değil, birçok global veya büyük ölçekteki yerel firmanın karşılaşabileceği durumlardır. Coca-Cola Şirketi olarak söz konusu iddialarla ilgili farklı platformlarda kamuoyunu doğru olarak bilgilendirmek üzere çaba sarf etmekteyiz. Son günlerde çeşitli platformlarda Coca-Cola’ya yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek izliyoruz. 

Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, % 100’ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

Coca-Cola Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır. 

Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir.  

Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.

Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.

Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Coca-Cola’ya yönelik son günlerdeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirtmek isteriz. 

 

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
Coca-Cola'nin CEO su bir türkmüş doğrumu bu acaba?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent’tir. 1952 yılında babasının Türkiye Cumhuriyeti New York başkonsolosluğundaki görevi sebebiyle bulunduğu New York’ta dünyaya gelen Muhtar Kent, Necdet-Sevim Kent çiftinin ilk ve tek çocuğudur. Muhtar Kent’in büyükbabası Hayri Bey, ...
Kampanyalar
5-10 yıl arasında Satış alanında deneyimli yetenekli Lise mezunlarına değer vermiyorsunuz doğru mu? bence doğru
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> İçecek 2020 vizyonuna ilerlerken Satış Temsilcisi pozisyonunu hedeflere ulaşmak için kritik pozisyonlardan biri olarak tanımlamaktadır. Birlikte çalıştığımız Satış Temsilcilerinin gelecekte de bugün olduğu gibi <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> İçecek liderleri olacağına inanmaktadır. Bu önemle satış fonksiyon...
Kampanyalar
migrostan aldığım cam kolaların hepsinin ağzı kapaktan dolayı paslı elimdeki diğerleride paslı gibi ne yapayım tüketici heyetine mi götürey
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
coca cola nın bardaklarını bulabileceğim bi yer varmı?
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
200 ml coca cola zero aldım kutunun altında üretim tarihi ve saati ayrıca tüketim tarihi(TETT) yazmıyor bu yüzden kutuyu açmadım
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
freestyle'yi ticari olarak herhangibi yerde izinleri alarak açıp işletebilirmiyim ?
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederiz. Freestyle sistemi şu anda pilot olarak kurulduğundan şuan için sadece önceden belirlenmiş noktalarda ticari satış yapılabilmektedir. Önümüzdeki dönemlerde farklı noktalarda da yer alması konusu değerlendirilmektedir.
Marka
Seker veya şurup ne anlama geliyor ya şeker yada şurup konulması gerekmezmi ?
Üretimimizde ya şeker ya da fruktoz-glikoz şurubu kullanılır. İkisi aynı anda kullanılmaz. Her iki içerik üretim planlarımız doğrultusunda kullanılmaktadır.
İçerik
coca-colanın içine kızgın yağ dökersek ne olur
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> kendine özgün tadı ile tüketime hazır bir gıda ürünüdür. Başka bir gıda ürünü ile karıştırılması tavsiye edilmez.
İçerik
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4348 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
84 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7483 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11426 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.