200 ml lik depozitolu şişelerin geri dönüşüm sürecenin videosu var mı? İzleyip merakımızı giderebilir miyiz?

Hakan

20 Kasım 2016

Merhaba Hakan,

 

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz. Süreç ile ilgili videomuz bulunmamaktadır. Ancak açıklamalı yanıtımızı aşağıda bulabilirsiniz. 

Tesislerimizde oluşan tüm atıklar, yasal yönetmelikler çerçevesinde değerlendirilmekte olup üretim aşamasında oluşan atıklar da yine ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde ele alınmaktadır.  

Üretim aşamasında oluşan geri dönüştürebilir atıklar, tesis içerisinde uygun şartlara sahip alanlarda depolanmakta, daha sonra bu konuda yetkinliğe sahip lisanslı tesislere bertaraf edilmek üzere gönderilmektedir.  

Atık yönetimi ve sürdürülebilir ambalajlama, şirketimizin genel çevresel performansının önemli bileşenlerinden olduğu için bütün fabrikalarımızda toplam atık oranlarımızı ve toplam geri dönüşüm oranlarımızı takip ederek, iyileştirme çalışmaları yapıyor ve yıllık hedeflerimizle karşılaştırıyoruz.

Şirketimizde atık yönetimi, fabrikalarımızda kurulu olan ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi’nin hayati bir parçasıdır. Atık yönetim süreçleri çevre yasaları, ISO 14001 standartları ve Coca-Cola Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği standartlarıyla uyumlu şekilde yürütülür. Atık yönetimi yaklaşımımız atık azaltım, tekrar kullanım, geri dönüşüm/geri kazanım olmak üzere üç alandan oluşur. Tekrar kullanımı mümkün olan bütün fabrika atıkları tekrar kullanılır ve geri dönüştürülebilecek/geri kazanılabilecek atıklar lisanslı atık geri kazanım firmalarına gönderilir. Geri dönüştürülemeyen ya da geri kazanılamayan atıklar, yasalarla belirlenmiş kategorilere göre ayrılır ve lisanslı bertaraf tesislerine ya da belediyelere gönderilir.

 

İlgili olduğu kategoriler

Katılımınız için teşekkür ederiz.

Cevaplanmış soru!

Bir hata oluştu! Lütfen daha sonra tekrar deneyin!

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?

HABERLER

  • BİLGİLENDİRME

    EVDEKİ SAAT VE SHAE GILL COKE STUDIO’NUN YENİ ŞARKISI “ONE LOVE” İÇİN BİR ARAYA GELDİ

    DETAYLI BİLGİ

  • HABER

    COCA-COLA VE RIOT GAMES İŞ BİRLİĞİNDEN DOĞAN YEPYENİ BİR ÜRÜN: “COCA-COLA ULTIMATE ZERO SUGAR”

    DETAYLI BİLGİ

  • HABER

    KIZ KARDEŞİM PROJESİ, BURS PROGRAMI, GÜÇLENME PROGRAMI VE YENİ İŞ BİRLİKLERİ İLE GENÇ KADINLARA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

    DETAYLI BİLGİ

;