Son günlerde hakkınızda bu kadar şikayetler duyuru yapıldığı halde neden bir basın açılması yapmıyorsunuz?

01 Ağustos 2014

Merhaba Burak,

 

Şirketimize yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek izliyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirmesi amacı ile geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması gerçekleştirdik.  Basın açıklamamızda yer alan bilgilerimizi sizinle de paylaşmayı arzu ederiz.

Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, % 100’ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

Coca-Cola Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır. 

•Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir.  

•Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.

•Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.

Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

 

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
Bazen pet şişelerdeki colanın tadı çok değişik oluyor. Asidi kaçmış tozlu paslı bir tat bunun sebebi üretim mi olabilir mi
Kullandığımız ambalajlarımızın tümü ürünlerimizin tadını en iyi şekilde korumaya yarar. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın tadı ambalaja bağlı olarak farklılık göstermez. Önemli olan tüm gıda ürünlerindeki gibi <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> için de uygun saklama koşullarının sağlanmasıdır. Böylelikle lezzetini ilk günkü gibi koruyacaktır.
İçerik
Rock'n Coke devam edecek mi?
Merhaba Doğukan, Rock’n Coke Festivali, 12 yıl önce İstanbul’u dünya festivaller atlasına yerleştirme ve uluslararası standartlarda bir festival yaratma hedefiyle yola çıktı. Bugün artık Rock’n Coke Festivali’nin bu hedeflerine ulaştığını ve müzik alanında bir marka olduğunu görmek bizlere büyük ...
Marka
coca cola zero ile coca cola light arasında ne fark vardır ?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Light ve <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Zero, düşük kalorili ürün portföyümüzde yer alır ve her iki ürünümüz de şekersizdir. Bu ürünleri tatlandırmak amacıyla düşük kalorili tatlandırıcılar kullanılır. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Light ürünümüzde tatlandırıcı olarak aspartam ve asesulfam potasyum; <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Zero’da ise bunla...
İçerik
Yeşil kapaktaki şifreleri nasıl yapacagız gönderebilecegimiz bir adtes varmı hediyeler nelerdir kampanya bilgilerini verirmisiniz
Merhaba Ahmet Ece TÜSÜNEL, Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
coca colanın sahibi kola içimiyor . neden ? yoksa bilmediğimiz bir şey mi var ?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketi %100 halka açık bir şirkettir. New York borsasında işlem gören şirketin 230 binin üzerinde hissedarı bulunmaktadır. Türkiye ve dünyadaki bütün çalışanlarımız ve iş ortaklarımız portföyümüzde bulunan ürünlerimizi güvenle ve severek tüketmektedir.
Kampanyalar
Türkiye Coco Cola şirketinin tüm ürünlerini ithal etmekten vazgeçmesi ekonomik açıdan şirketi nasıl etkiler ?
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Kampanyalar
Coca-Cola'nın ilk olarak baş ağrısı için yapıldığı doğru mu?
Eczaci Dr. John Pemberton <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'yı 1886 yılında ferahlatıcı bir içecek olarak üretmiştir.
İçerik
Kutu ürünler bana çok hijyen gelmiyor. Ağızımıza temas eden bölüm birçok yerle temas edebiliyor. Kutu üzerine yapışmış pipet verilebilir
Tüketiciye ulaşan herbir ürünümüzün %100 kalitede olması en önemli önceliklerimizden biridir. Son teknoloji imkanları kullanılarak hazırlananan ürünlerimiz sadece üretim sırasında fabrika içinde değil,  piyasa da da kontrol altında tutulur. Ürün ambalajları plastik filmlerle kaplanır ve satış no...
İçerik
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4355 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
90 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7489 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11431 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.