Restoranlar da toplatilan şişeler nereye gidiyor calkalayip tekrar kola dolduruyorsunuz

01 Kasım 2024

Merhaba Dilara ,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz.Tesislerimizde oluşan tüm atıklar, yasal yönetmelikler çerçevesinde değerlendirilmekte olup üretim aşamasında oluşan atıklar da yine ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde ele alınmaktadır.  

Üretim aşamasında oluşan geri dönüştürebilir atıklar, tesis içerisinde uygun şartlara sahip alanlarda depolanmakta, daha sonra bu konuda yetkinliğe sahip lisanslı tesislere bertaraf edilmek üzere gönderilmektedir.  

Atık yönetimi ve sürdürülebilir ambalajlama, şirketimizin genel çevresel performansının önemli bileşenlerinden olduğu için bütün fabrikalarımızda toplam atık oranlarımızı ve toplam geri dönüşüm oranlarımızı takip ederek, iyileştirme çalışmaları yapıyor ve yıllık hedeflerimizle karşılaştırıyoruz.

Şirketimizde atık yönetimi, fabrikalarımızda kurulu olan ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi’nin hayati bir parçasıdır. Atık yönetim süreçleri çevre yasaları, ISO 14001 standartları ve Coca-Cola Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği standartlarıyla uyumlu şekilde yürütülür. Atık yönetimi yaklaşımımız atık azaltım, tekrar kullanım, geri dönüşüm/geri kazanım olmak üzere üç alandan oluşur. Tekrar kullanımı mümkün olan bütün fabrika atıkları tekrar kullanılır ve geri dönüştürülebilecek/geri kazanılabilecek atıklar lisanslı atık geri kazanım firmalarına gönderilir. Geri dönüştürülemeyen ya da geri kazanılamayan atıklar, yasalarla belirlenmiş kategorilere göre ayrılır ve lisanslı bertaraf tesislerine ya da belediyelere gönderilir.

Coca-Cola ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Merak Ettim sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
Avrupada fanta limon var bizde niye yok ??
Ürün portföyümüzü, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçlarını daima göz önünde bulundurarak şekillendiriyoruz. Yeni bir ürün piyasa sunulmadan önce farklı pazar araştırmaları gerçekleştirerek sonuçlarını değerlendirip yeni ürünlerimizi sizlerle buluşturuyoruz.
Marka
Neden CocaCola? Sadece iki C harfinin yanyana duracağı bunu sormuyorum. Neden Coca-Cola?
1886 yılında  Eczacı Dr. John S. Pemberton’ın  yaptığı lezzetli ve serinletici içeceğe ismini  Pemberton’un ortağı Frank Robinson verdi. Robinson iki “C” harfinin yan yana estetik duracağını düşünüp içeceğe <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> ismini verdi ve bugüne kadar değişmeyen <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> logosunu da oluşturdu.
Marka
Ben memurum ek iş olarak sizinle çalışmak istiyorum.
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Türkiye bağlantılı iş başvuruları için www.coca-colacompany.com/careers/ adresini ziyaret edebilirsiniz. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketi markalarının, üretim, satış ve dağıtım sorumluluğu, Türkiye ile birlikte 10 farklı coğrafyada faaliyet gösteren <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> İçecek A.Ş. tarafından gerçekleştirilir. C...
Kampanyalar
rock'n coke'u denizli'ye getirebilir misiniz? :D
Rock'n Coke Festivali, İstanbul'u dünya festivaller atlasına yerleştirmiş uluslararası bir festival olarak dünyaca ünlü müzisyenleri ağırlıyor. Dolayısıyla grupların Avrupa turne programları bir festivalin aynı ülkede aynı gruplarla birden fazla şehirde düzenlenmesine uygun olmuyor. Bu nedenle sa...
Marka
CEMAL UZUN ÇOK MERAK EDIYORUM HALKI KANDIRMAK NASIL BISEY SIZIN KAMPANYANIZDAN KOLA KAZANIYORUZ BEDAVAYI HIC BIR YERDEN ALAMIYORUZ NOTERLE T
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
Takiminla kol kola kampanyası bitti mi yoksa aralık ayında çekiliş mi olmadı daha talihliler yayinlanmamista merak ettim ?
Takımınla Kol Kola kampanyamız 31 Aralık tarihine kadar devam edecek olup bir sonraki forma çekilişimiz 21 Aralık tarihinde gerçekleştirilecektir.
Marka
Fanta Exotic ne zaman türkiyeye gelir yurt dışında tadına bakmıştım Çok güzeldi ya burada niye yok
Ürün portföyümüzü, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçlarını daima göz önünde bulundurarak şekillendiriyoruz. Yeni bir ürün piyasa sunulmadan önce farklı pazar araştırmaları gerçekleştirerek sonuçlarını değerlendirip yeni ürünlerimizi sizlerle buluşturuyoruz.
Marka
100000 dolar ödüllü akıllı telefon kullanmama başvurusu devam ediyormu
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketi markalarından Glacéau WitaminWater markasının düzenlemiş olduğu ödüllü yarışma, katılım koşulları legal bilgilendirmesinde de belirtildiği üzere yalnızca Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları için düzenlenmiş bulunmaktadır. Yarışmanın legal metnine, markanın resmi internet si...
Kampanyalar
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4349 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
88 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7485 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11428 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.