Ortalıkta Coca Cola israil malıymış diye bir sey donuyo bunun sebebi nedir sizce

21 Temmuz 2014

Merhaba Celal,

 

Şirketimize yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek izliyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirmesi amacı ile geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması gerçekleştirdik.  Basın açıklamamızda yer alan bilgilerimizi sizinle de paylaşmayı arzu ederiz.

Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, % 100’ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

Coca-Cola Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır. 

Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir.  

Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.

Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.

Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

 

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
coca cola nın içinde böcek olduğu idda ediliyor aslı varmı
Hayır, <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'da böcek yoktur. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'ya rengini veren renklendirici karameldir.
İçerik
coca cola logosunda kullanılan şifreler doğru mu?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> logosunda herhangi bir şifre bulunmaz.  Logomuz 1886 yılında <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’yı bulan eczacı John Pemberton'ın ortağı Frank Robinson tarafından oluşturulmuştur. Robinson'un iki "C" harfinin yan yana güzel duracağını düşünerek tasarladığı logo, günümüze kadar değişmeden korunmuştur.
Kampanyalar
Coca Colanın içindeki kanserojen maddeler neler
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> ürünümüzün içeriği de dahil olmak üzere tüm ürün içeriklerimiz güvenli ve dünyadaki gıda otoriteleri tarafından onaylıdır. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın içerisinde bulunanlar ambalaj üzerinde yer alır. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’da şeker veya fruktoz-glikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği ...
İçerik
normal coca-cola ve coca-cola zero aynıysa neden ayrı satılıyor
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
İçerik
Iyi günler herkese ben Konya'dan soruyorum acenta içerisindeki kafeinin aşırı bi bağımlılığı varmı ben içmdiğimde cidden rahatsız oluyorum
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
İçerik
Cocacolanın yararı varmı ? veya zararı varmı varsa Sadece evet yada hayır demenizi istiyorum lütfen
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>, %85 ‘den fazla su içerir. Ferahlatıcı etkisi ile sıvı alımına katkıda bulunur. Portföyümüzde yer alan tüm ürünlerimiz gibi <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’da, dengeli ve yeterli bir beslenme ve fiziksel aktivite düzeni içinde makul miktarlarda tüketilebilir.
İçerik
coca cola kutuları neden rengarenk olmaya başladı
Renkli <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> kutuları, ilk olarak 2014 yılının sonunda Avusturalya’da “Yazını Renklendir”  adlı kampanya kapsamında hayata geçirilmiş olup Türkiye’de de, yine bu  kampanya kapsamında, “Aç Bi <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> İç. Yazını renklendir” sloganı ile <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> kutuları farklı yaz renkleri ile sevenlerimizin...
Marka
Kapaktaki şifreleri gönderdim. Birisinde lisanslı atkı ve birisinde lisanslı top hediye çıktı bunlar 15 gün icerisinde elimde olur mu iyi ca
Kazanmış olduğunuz ödül, takımınıza destek olduğunuz günden itibaren ortalama 15 iş günü içerisinde Aras Kargo ile adresinize teslim edilecektir.
Marka
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4348 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
84 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7483 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11426 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.