insanlar neden sizin israil ile bağlantılı olduğunuzu düşünüyor bu iddia doğru mu

07 Kasım 2023

Merhaba Fatih,

 

Ekonomik, siyasi ve dini açıdan farklı 206 ülkede faaliyet gösteren global bir şirket olarak; Coca-Cola Şirketi’nin hiçbir ülkeyi, hükümeti ya da politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır. 

 

Size Türkiye ve Filistin’de yürüttüğümüz faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek isteriz. 

 

Türkiye: 

 

- 1964 yılından bu yana Türkiye’de yatırımlarımıza devam ediyoruz. 

 

- Bursa, Ankara, Çorlu, Sapanca, Hazar, İzmir, Köyceğiz, Elazığ, Mersin ve Isparta’da toplam 10 fabrikamızla üretim, doğrudan yaklaşık 3 bin, dolaylı olarak ise 30 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 

 

- 59 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürürken, yürüttüğümüz toplumsal projelerle de sosyal ve çevresel olarak katkılar sağlamaya devam ediyoruz. 

 

Filistin: 

 

- Coca-Cola Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır. 

 

- Coca-Cola Şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir. 

 

- Coca-Cola’nın Filistin’de 5 fabrikası ve 7 dağıtım merkezi bulunmaktadır. 

 

- Coca-Cola, 970’in üzerinde Filistinliye iş olanağı sunmakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 6,500’ün üzerinde aile geçimini sağlamaktadır.

 

Coca-Cola ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Merak Ettim sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
1 kutu kola 1.50 ama 2.5 litresi 3.5 tl nedem kutu kola bu kadar pahali artik bir care bulun cevabi bekliyorum ;)
Serbest piyasa şartları dahilinde, ürünlerin nihai tüketici satış fiyatını satış noktalarımız (bakkal, market, grossmarket vb) belirlemektedir. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> şirketi olarak ürün maliyetlerimizi belirleyen ise ürün hammadde, paket boyutu, ambalaj gibi pekçok etken vardır. Maliyetleri belirleyen unsurl...
Marka
Coca Cola Buzdolabımız bozuldu 1 haftadır sıcak servis ediyoruz. Arıza kaydı açtırdık bu sene sezon bitmeden ilgilenecekmisiniz?
Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili size yardımcı olabilecek en yetkili birim Müşteri İletişim Merkezi’mizdir. Müşteri İletişim Merkezi’mize, <a href="tel:08502220224">0 850 222 02 24</a> numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Marka
coca cola böcekten mi yapılıyor
Hayır. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’da böcek yoktur. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'da böcek olmadığını gösteren raporu aşağıda inceleyebilir aynı zamanda<a href=" http://www.coca-colaturkiye.com/merak-ettikleriniz/dogru-bilinen-yanlislar/" target="_blank"> http://www.coca-colaturkiye.com/merak-ettikleriniz/dogru-bilinen-yanlislar/</a> linkinden de detaylı bilgiye ve ek raporlara ulaşabilirsiniz.
İçerik
relamlarda oynama şansım varmı
Öncelikle ilgiliniz için çok teşekkür ederiz. Ancak reklamlarımızla ilgili tüm süreçleri birlikte çalıştığımız ajanslarımız yürütüyor. Dışarıdan gelen teklifleri ne yazık ki kabul edemiyoruz.
Marka
coca cola sahibinin adı nedir ?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketi %100 halka açık bir şirkettir. New York borsasında işlem gören şirketimizin hisseleri yatırımcılar tarafından alınıp, satılabilmektedir. Dolayısı ile <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın tek bir sahibi bulunmamaktadır. Bugün şirketin 230 binin üzerinde hissedarı bulunmaktadır.
Kampanyalar
coa cola'nın üretiminde kullanılan suda ne tür özelliklerin bulunması isteniyor? Bunu merak ettim çünkü kademeli aşamalardan geçiyor
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın formülü ve üretim süreci tüm dünyada aynıdır. Bu standartizasyon sayesinde dünyanın her yerinde tüketicilerimizin <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’dan aynı lezzet almasını garanti etmiş oluruz. Ürünlerimizde kullandığımız su, <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> tadının her üründe ve her yerde aynı şekilde alınabilmesi amacı ile fa...
İçerik
Merhaba. KKTC de kalıyorum, 330 ml'lik kolalarınız farklı marketlerde farklı fiyata alıyorum 75 krş kolalarınızın diğer kolalardan farkı ne?
Ürünlerimizin tüketici satış fiyatları, satış noktalarımız tarafından (bakkal, market, grossmarket vb.) belirleniyor ve piyasa şartlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Ürün maliyetlerimizi ise hammadde, paket boyutu, ambalaj gibi pek çok etken belirliyor. Bu unsurlar da piyasa şartlarına göre z...
Marka
15 nisanda çekiliş var mı daha doğrusu sonraki çekiliş ne zaman ?
Bir sonraki çekilişimiz 15 Nisan tarihinde gerçekleştirilecektir.
Marka
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4349 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
88 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7485 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11428 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.