Cochineal maddesi olduğu halde neden yok diyorsunuz ve Türkiyedeki kolayla California'daki kolayı neden aynı yapmıyorsunuz??????

27 Haziran 2014

Merhaba Mustafa,

 

Coca-Cola’da dahil tüm ürün içeriklerimiz güvenlidir ve ilgili ulusal ve uluslararası kurumlarca kullanımı onaylıdır. 

2012 yılında ABD’nin California Eyaleti tarafından konulan regülasyonlar gereği karamel içeren ürünlerin muhteviyatındaki 4-MEI maddesinin oranının azaltılması talep edildi. 4 MEI, fırınlama, ısıtma gibi pişirme işlemleri sürecinde gıdalarda doğal olarak oluşabilen bir maddedir. Bu madde fırınlanmış yiyecekler, kahve, ekmek, soya sosu ve karamel gibi pek çok gıdada eser miktarlarda bulunur. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) karamelin ve 4 MEI’nin insan sağlığına herhangi bir zararı olmadığını onaylamakta ve kısıtlama getirmemektedir.

Sadece California Eyaleti’ne özel olarak karamel tedarikçilerimizden üretim sürecine ilişkin bir değişiklik yapmalarını istedik. Ürünlerimizin uluslararası kalite standartlarında olması ve tüketicilerimizin bize karşı güvenini sağlamak ve korumak en önemli önceliğimizdir. Ürünlerimizde kullanılan bileşenler ve kullanım miktarları Türk Gıda Kodeksi’nin ilgili mevzuatlarına uygundur. Karamel de ilgili mevzuatlara uygun olarak kullanılmıştır.

Aynı zamanda Coca-Cola'da cochineal yani böcek yoktur. Coca-Cola’ya kendine özgü rengini veren “renklendirici karamel”dir. 

Coca-Cola'da böcek olmadığını gösteren raporu aşağıda inceleyebilir aynı zamanda http://www.coca-colaturkiye.com/merak-ettikleriniz/dogru-bilinen-yanlislar/ linkinden de detaylı bilgiye ve ek raporlara ulaşabilirsiniz.

 

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
Vanilyalı ve limonlu kolalarinizi piyasada nerede bulabiliriz?
Aromalı ürünlerimizden, <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Lime ürünümüzü BIM, A101 ve Migros’larda, <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Zero Lime ve vişne aromalı <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Cherry ürünümüzü Migros'larda, <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Vanilya ürünümüzü A101’lerde bulabilirsiniz.
Marka
Ph değeri 2.5 gibi düşük bir değerken nasıl oluyorda zararlı olmuyor
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın pH’ı yaklaşık olarak 2.5’tir. Midemiz, çok çeşitli yiyecek ve içeceğin sindirimini kontrol altında tutacak ve pH (asitlik) dengesini kolaylıkla sürdürebilecek yapıdadır. Bu nedenle gazlı içecekler sağlıklı bir mideye zarar vermez.<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'da dahil portföyümüzde yer alan tüm ürünler...
İçerik
coco-cola sarhoş eder mi?
Türkiye’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Alkolsüz İçecekler Tebliği’ne uygun olarak ürettiğimiz <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’da alkol bulunmaz.    <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'da alkol olmadığını gösteren raporu aşağıda inceleyebilir aynı zamanda<a href=" http://www.coca-colaturkiye.com/merak-ettikleriniz/dogru-bilinen-yanlislar/" target="_blank"> http://www.coca-colaturkiye.com/merak-ettikleriniz/dogru-bilinen-yanlislar/</a>...
İçerik
Yeni Coca Cola reklamı ne zaman çekilecek?
Çekildi bile J Bu akşam yeni reklamımızı sizlerle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.
Marka
Kolanın üstünde neden liva nın emeği yok kola bağımlısı olarak üzülüyorum herkesin adı var
Ürünlerimizin üzerinde kullanılan isimler, <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Türkiye çalışanlarının isimlerini temsil etmek üzere hazırlanmıştır. Bu nedenle şu an için ürünlerimiz üzerinde özelleştirme seçenekleri sunmamaktayız. İlgi ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
İçerik
bana t-shirt gelecek yazdı ama bana atkı getirdiler bu konuda yardımcı olurmusunuz?
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
Coca-Cola 'nın sırrı Atlantada saklanıyorsa eğer Türkiye'de üretilen coca-colanın sırrını nasıl olurda ustalar bilmez?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın konsantresi üretim tesislerimize hazır olarak gönderilir. Ülkemize, Türkiye ile birlikte tüm Avrupa’nın da konsantresini sağlayan İrlanda’daki konsantre fabrikasından gelmektedir.
İçerik
Ek is yapabilir miyim
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'da çalışmak için ne yapılması gerektiğini "Merak Ettim" diyorsanız sizin için hazırladığımız videoyu izleyebilirsiniz.
Kampanyalar
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4355 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
90 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7489 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11431 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.