coca cola kazancının büyük bölümünü israile aktarıyor doğru mu?

30 Haziran 2015

Merhaba Ahmet,

 

Kamuoyunun gündeminde zaman zaman şirketimiz ve markaları hakkında asılsız iddialar ve haberlerle karşılaşıyoruz. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirmesi amacı ile çeşitli mecralarda basın açıklaması gerçekleştirdik. Basın açıklamamızda yer alan bilgilerimizi sizinle de paylaşmayı arzu ederiz.

 

Coca-Cola Şirketi, 129 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, % 100’ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

 

Coca-Cola Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır. 

Coca-Cola Şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir.  

Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.

Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.

 

Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 51 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

 

Dilerseniz konuyla ilgili gerçekleştirdiğimiz kamuoyu açıklamamıza http://www.milliyet.com.tr/boykot-uzerine-coca-cola-dan/ekonomi/detay/1915102/default.htm linkinden  ulaşabilirsiniz.

 

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
colanın içine fare kanı var diyorlar ben pek inanmıyorum ama akılda da kalmıyor değil yani
Tabii ki yok. Son teknoloji kullanılarak el değmeden ve yüksek kalite standartlarında ürettiğimiz <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'da bahsi geçen durumun olması mümkün değil. Ürünlerimizi dünyanın 200'den fazla ülkesinde yerel kurum ve kuruluşların onayı ve denetimi altında satışa sunuyoruz. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'yı Türkiye’de Gıd...
İçerik
coca cola neden coca cola özütünü sağlık bakanlığına bildirmiyor ?
Türkiye’de gıda ürünlerinden sorumlu bakanlık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıdır. Şirketimiz gıda mevzuatının tüm gerekliliklerini yerine getirmektedir.
İçerik
merhaba kktcden yazıyorum bir coca cola catıcısıyım herkesin dolabı yenilendi bir benim dolabım antika kaldı.benim ulaşa bildiğim yetkililer
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Kampanyalar
Eskiden kolayı bardağa doldurduğumuzda köpüren kabarcıklar beyaz olurdu. Şimdiyse sarımsı bir renkteler. Sebebi nedir ?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>, 1886'dan bu yana aynı standartlarda üretilir. Karbondioksit gazı, gazlı içeceklere baloncuklu etkiyi vermek için eklenir. Üretim sırasında <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’ya eklenen karbondioksit gazı belirlenen standartlar dahilindedir ve her zaman aynı miktarda kullanılmaktadır. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> ürünü piyasaya s...
İçerik
Coca cola'nın geliri nereye gidiyor ?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketi %100 halka açık bir şirkettir. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketi'ne ait finansal bilgilere www.coca-colacompany.com internet adresinden ulaşabilirsiniz.
Kampanyalar
coca cola türkiye'de toplam kaç kişi istihdam ediyor?
Sorunuzun cevabını sizin için hazırladığımız videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.
Kampanyalar
coca colayı niye sarı değil
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın rengi “renklendirici karamel” den gelen koyu kahverengidir. 1886’dan beri <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’ya özgün rengini vereni tek renklendirici “renklendirici karameldir”.
İçerik
Cappy Ramazan şerbetiniz alkollü mü etil alkol kullanılıyor mu
Tüm ürünlerimizi dünyanın 200'den fazla ülkesinde kamu kurum ve kuruluşlarının gerekliliklerine ve gıda mevzuatlarına uygun olarak satışa sunuyoruz. Türkiye’de ürettiğimiz tüm ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili yönetmelik ve tebliğlerine uygun olarak üretilmekte ve denetlenmektedir.
İçerik
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4355 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
90 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7489 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11431 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.