coa cola ismi nasıl ortaya çıktı

13 Ekim 2019

Merhaba Umut,

İsim önerisi, Coca-Cola’yı bulan eczacı Dr. John Pemberton’ın muhasebecisi Frank Robinson’a aittir. Bu öneriyi 2 “C” harfinin yan yana ve reklam faaliyetlerinde estetik duracağını ve kendine özgü etkili ve çarpıcı bir stilinin olacağını düşünerek yapmıştır.

Coca-Cola ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Merak Ettim sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
Ülkenin gidişatı diyordum geçtiğimiz yıllarda ama ''MİLYON'' her yıl 10 tane festival yaparken neden bizim gençlik hayalimiz Rock'n Coke yok
Rock’n Coke’a olan ilginizden dolayı teşekkür ederiz. Bu yıl Rock’n Coke Müzik Festivali ile siz müzikseverlerle bir araya gelemeyecek olsak da çalışmalarımızın devam ettiğini bilmenizi isteriz.
Marka
coco cola tarihcesini anlatırmısın
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın 128 yıllık tarihiyle ilgili bilgi almak için hazırladığımız videoyu izleyebilirsiniz.
Kampanyalar
Ben iş yeri sahibiyim ve günde en az 2,5 litrelik 10 tane şişe bitiriyorum ben kola makinesi almak istiyorum fıçı ile yardım bekliyorum
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
neden reklamlardaki 1 lt hediyemizi alamıyoruz ? 2.5 lt satıyor ama bizim kampanyamız yok diyor ve 1 lt hediyeyi vermiyor marketler.
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
Coca-Cola Şişelerinin Asetaldehit seviyesi nedir? Bunun resmi bir şartnamesi varmı dır?
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Kampanyalar
niye kafein var colada bide zeroda çok şeker var şekersiz diyorsunuz ama
Kafein, gazlı içeceklerde ürüne özgü tat ve koku vermek amacı ile kullanılır. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’daki kafein oranını çay ve kahve ile karşılaştırdığımızda çok daha düşüktür. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’daki kafein miktarı, aynı miktardaki çayın yarısına, kahvenin ise üçte birine denk gelir. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Zero ürünümüz ise şek...
İçerik
Coca Cola'nın renklendirilmeden önceki renginin yeşil olduğu doğru mu?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> üretimi sırasında kullanılan tek renklendirici karameldir. Karamel, <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'ya kendine özgü rengini verir.
İçerik
Ramazan 2015 reklam
Sorunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilirsiniz. Dilerseniz <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizi arayarak da bize ulaşabilirsiniz.
Marka
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4348 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
84 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7483 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11426 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.