Merhaba neden tüm türkiye Coca-Cola'nın gelirinin İsrail'e verildiğini zannediyor ?

20 Temmuz 2014

Merhaba Ahmet,

 

Şirketimize yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek izliyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirmesi amacı ile geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması gerçekleştirdik.  Basın açıklamamızda yer alan bilgilerimizi sizinle de paylaşmayı arzu ederiz.

Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, % 100’ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

Coca-Cola Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır. 

Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir.  

Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.

Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.

Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

 

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
kırmızı kasa nezaman açılacak
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> olarak Kırmızı Kasa projesiyle, 3 yıldır çok çeşitli hediyeleri ve sürprizleri sizlerle paylaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mutluluk ve iyimserlik etrafında sürprizli ve yepyeni projelerle sizlerle tekrar buluşmak için 31 Ekim 2014 tarihinde <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Kırmızı Kasa kampanyamız sona ...
Marka
kışın ısıtıp içsek sorun olur mu ?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> ısıtılarak içilmez. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> kendine özgün tadı ile tüketime hazır bir gıda ürünüdür. Ambalajında da belirtildiği gibi soğuk içilmesi tavsiye edilir. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’dan en mükemmel lezzetin alındığı sıcaklık 4 santigrat (4 C˚) derecedir.
İçerik
Shokata aromalı fanta yı getirecek misiniz?Getirecek seniz ne zaman?Çünkü bu efsane tadı bı an önce herkes tatmalı öğrenmeli
Ürün portföyümüzü, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak şekillendiriyoruz. Yeni bir ürün piyasa sunulmadan önce farklı pazar araştırmaları gerçekleştirerek, sonuçlarını değerlendirip yeni ürünlerimizi sizlerle buluşturuyoruz. Bulunduğu...
Marka
TAKIMINLA KOL KOLA 17 TANE KOD GİRDİM HİÇ BİR ŞEY ÇIKMADI HERKES 1 TANE İLE ÇIKTI CEVAPLAYIN
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz. Noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişlerimiz 31 Mayıs tarihine kadar devam edecektir. Siz de bu tarihe kadar hem takımınıza destek olup hem de çekilişlerimize katılarak takımınızın lisanslı ürünlerini kazanma şansı elde edebilirsiniz.
Marka
coca-colanın formülü gizliyse le cola pepsi nasıl üretiyor demekki o kadar gizli değil
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
İçerik
Şişelerin üzerinde neden Since 1892 Yazmıyor? yazmamasının sebebi ne? Merak ettim da
Sorunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilirsiniz. Dilerseniz <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizi arayarak da bize ulaşabilirsiniz.
Marka
coca cola'nın formülünün patentini, kimsenin keşfedemeyeceği ve kimseye göstermek istemediğiniz gerekçesiyle almadığınız doğru mu?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> 1886 yılında Eczacı Dr. John Pemberton tarafından üretilmiştir. 1887 yılında John Pemberton “<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şurubu ve Özütü” etiketinin telif hakkını ABD Patent Ofisi’nde tescil ettirmiştir.
Kampanyalar
Yolda insanları durdurup coca cola içirip neden fotoğraf çekiyorsunuz?
Sorunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilirsiniz. Dilerseniz <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizi arayarak da bize ulaşabilirsiniz.
Marka
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4355 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
90 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7489 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11431 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.