Coca Cola'nın fontunu kim bulmuştur? Bu font coca cola'ya özelmidir?

21 Aralık 2015

Merhaba Hüseyin,

 

Coca-Cola, onu üreten eczacı Dr. John Pemberton’ın muhasebecisi Frank Robinson’ın isim önerisidir. Bu öneriyi 2 C harfinin yan yana ve reklam faaliyetlerinde estetik duracağını düşünerek yapmıştır. Robinson aynı zamanda bu yeni ürünün kendine özgü etkili ve çarpıcı bir stilinin de olmasını arzu etmişti.

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
2002 Coca cola dünya kupası 2. kırmızı-beyaz reklamının sonunda rüştü den önce eliyle kalp çizen kız kim? Şu anda ünlü birisi mi?
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
eskiden coca colalar daha fazla asitli gelirken suanda bakkalardan temin ettigimiz kovalalar resmen sekerli su gibi geliyor neden acaba ?
Halk dilinde asit olarak tanımlanan <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'nın kabarcıkları, bazı maden sularında da doğal bulunan karbondioksit gazıdır. Karbondioksit gazı, gazlı içeceklere baloncuklu etkiyi vermek için eklenir. Üretim sırasında <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’ya eklenen karbondioksit gazı belirlenen standartlar dahilindedir. Tü...
Marka
merhaba. ben forma kazanmışım kapak istenmiş.fakat kampanya bittiği için kapakları atmıştım. formayı diger bilgilerimle alamaz mıyım?
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
Coca-cola türkiye olarak elektronik atık konusunda nasıl bir yol izlemektesiniz ?
Türkiye'deki yasal mevzuatlarla uyumlu olarak elektronik atıklarımızı faaliyet gösterdiğimiz bölgelerdeki atık toplama lisanslı şirketler aracılığı ile bertaraf ediyoruz.
Kampanyalar
Medem coca cola israilin degil neden Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta neden daha fazla filisitinlidegil
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Kampanyalar
teneke kutudaki kola nasıl olurda bu metalle tepkimeye girmez bozulmaz
Tüketicilerimize ulaştırdığımız her bir ürünün %100 kalitede olması vazgeçilmez önceliğimizdir. Bu nedenle kullandığımız ambalajların tümü gıda ile temas eden malzemeler için belirlenen ulusal ve yerel yönetmeliklere uygundur. Kutu ambalajların yapıldığı malzeme, kutu üretimi aşamasında, gıdaya u...
Sürdürülebilirlik
coco cola üstünde hangi isimler var
Ürünlerimizin üzerinde kullanılan isimler, <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Türkiye çalışanlarının isimlerini temsil etmek üzere hazırlanmıştır. Bu nedenle şu an için ürünlerimiz üzerinde özelleştirme seçenekleri sunmamaktayız. İlgi ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
İçerik
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4355 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
90 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7489 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11431 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.