Coca-Cola firmasında İnsan Kaynakları Yönetimi nasıl işliyor? Hangi stratejiler nasıl kullanılıyor?

15 Aralık 2015

Merhaba İsmail,

 

Çalışana saygı duyulan ve değer verilen bir çalışma ortamımız var. Dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketi olan Coca-Cola’nın çalışanlarıyla kurduğu kültür, iletişim, etkin çalışma, açıklık ve şeffaflık üzerine kurulu. 

Çalışan demokrasisine inanan bir iş kültürüne sahibiz ve çalışanlarımızın kendileri ile ilgili hemen her konuda söz sahibi olmaları için çaba harcıyoruz, onları dinliyoruz. Her yıl yaptığımız çalışan memnuniyeti anketi de bu yaklaşımımızın en temel aracı. Bu anket ile çalışanlarımızın ihtiyaçlarını, önceliklerini, tercihlerini ve önerilerini duyabiliyoruz ve sonuçlarını da her sene tüm çalışanlarımızla paylaşıyoruz.

 Coca-Cola çalışanları, ücret dışındaki yan haklarının da önemli bölümünü kendileri şekillendiriyor. “Esnek Yan Haklar” adını verdiğimiz bu program ile çalışanlarımız kendilerine sunulan yıllık yan haklar bütçesini kendileri yönetir ve kendi ihtiyaçlarına uygun bir şekilde tasarlayabilirler. Bununla birlikte çalışanlarımıza sunduğumuz ’Esnek Çalışma Düzeni’ programımızla zamanlarını esnek bir şekilde yönetmelerini hedefledik. Programımızda Esnek Çalışma Zamanı (FlexTime), Esnek Çalışma Mekanı (FlexPlace) ve Esnek Anne-Baba Günleri (FlexParents) şeklinde 3 seçenek bulunuyor.

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4289 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
81 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7401 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
202 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11158 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.