Coca-Cola, alkol ile birlikte alındığında sağlığa zarar verir mi?

21 Ağustos 2015

Merhaba Mehmet,

 

Coca-Cola, Türkiye’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Alkolsüz İçecekler Tebliği’ne uygun olarak üretilir ve tüketime hazır bir gıda ürünüdür. Bu nedenle başka ürünlerle karıştırılmasını önermiyoruz.

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
Coca Colanın formülü saklanıyorsa başka firmalar bunu nasıl üretiyor ve her ne kadar uğraşsalar aynı tadı veremiyorlar neden
Kolalı içecek üreticileri gıda ile ilgili tebliğde belirtilen ürün özellikleri içerisinde farklı kombinasyonlarda üretim yaparak, kendi markalarını oluştururlar. Örneğin ülkemizde kolalı içecekler Türk Gıda Kodeksinin Alkolsüz İçecekler Tebliğine uygun olarak üretilir. Tebliğe göre “su ve kendine...
Kampanyalar
Merhaba Kola süt ile karıştığında neden katılaşır ?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> kendine özgün tadı ile tüketime hazır bir gıda ürünüdür. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’ya süt eklendiğinde gözlenen çökelme beklenen bir sonuçtur. Sağlık açısından bir sorun teşkil etmemesine rağmen gıdaların görsel algısını da bozmamak adına başka bir gıda ürünü ile karıştırılması tavsiye edilmez.
İçerik
Cocacola nın ile yapılan et ve kemik deneylerinde jer iki malzemeninde erdiği görüldü. Bu halde vücudumuza da aynı şekilde zarar verir mi?
Meşrubat, meyve suyu, limon, domates gibi pek çok gıda asidik özellik gösterir. Asidik özellik gösteren gıdaların içine atılan farklı bir gıdanın yumuşaması doğal bir sonuçtur. Ancak bu bahsi geçen gıdaların sağlığınız için tehlikeli olduğu anlamına gelmez. Midemiz, çok çeşitli gıdanın (asidik ve...
İçerik
Coca Cola'da durultma ajanı kullanılıyor mu, ne kullanılıyor?
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Kampanyalar
Coco Cola'nın sürekli İsrail'de üretildiği söyleniyor ve boykot ediliyor.Coco Cola İsrail malı mı ? Veya İsrail'in bundan bir kazancı var mı
Hayır. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketi, 130 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, tamamı halka açık uluslararası bir şirket. İsrail' de faaliyet gösterdiğimiz ülkelerden sadece biri.
Kampanyalar
Türkiye'de boykot kelimesiyle en fazla siz yanyana yazılıyorsunuz. Bu site güven kazanmak için mi?
“Merak ettim” platformunu şirketimiz ve ürünlerimiz hakkında tüketicilerimizin doğru kaynağa ulaşarak sorularını yöneltmeleri ve şeffaflıkla sorularına yanıt alabilmeleri amacı ile oluşturduk.
Marka
Coca Cola' nın dijital ve sosyal medyada yapmış olduğum çalışmalar nelerdir? Son 3 yıla ait çalışmaları öğrenebilir miyim?
Sorunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilirsiniz. Dilerseniz <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizi arayarak da bize ulaşabilirsiniz.
Marka
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4349 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
88 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7485 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11428 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.