Sevgili coca cola muhtar kent nasıl genel müdür olmuştur

Semihcan

26 Ekim 2017

Merhaba Semihcan,

Coca-Cola Şirketi bünyesine 1978 yılında Atlanta’da katılan Muhtar Kent, Atlanta, Roma ve Amsterdam’daki değişik satış ve pazarlama görevlerinden sonra, 1985 yılında şirketin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü olarak atandı. 1989-1995 yılları arasında ise, şirketin 23 ülkedeki faaliyetlerini yönetmek üzere Doğu ve Orta Avrupa Bölümü Başkanı ünvanını aldı.

1995-1998 yılları arasında Coca-Cola Amatil Avrupa’nın Murahhas Azası olarak 12 ülkenin şişeleme faaliyetlerini yöneten Muhtar Kent, 1999-2005 yılları arasında,  Türkiye’de Coca-Cola İçecek’in en büyük hissedarı Efes İçecek Grubu’nun başkalığını ve murahhas azalığını yaptı. Efes’in faaliyetlerinin, Adriyatik’ten Çin’e kadar uzanmasına liderlik etti. Bu süre zarfında Muhtar Kent Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yaptı.

Coca-Cola’ya 2005 yılı Mayıs ayında Kuzey Asya, Avrasya ve Orta Doğu Bölgeleri Grup Başkanı olarak geri dönen Muhtar Kent, 2006 Ocak ayında şirketin Kuzey Amerika dışındaki tüm ülkelerdeki faaliyetlerini yönetmek üzere Coca-Cola International Başkanı olarak atandı ve aynı yılın Aralık ayı itibarıyla ise İcra Başkanı oldu.

Muhtar Kent, 2008 yılında şirketin CEO’su olarak atandıktan sonra, Nisan 2009’da da Coca-Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

Mayıs 2017’de CEO’luk görevini devreden Muhtar Kent, Coca-Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine halen devam etmektedir.

Coca-Cola ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Merak Ettim sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

 

İlgili olduğu kategoriler

Katılımınız için teşekkür ederiz.

Cevaplanmış soru!

Bir hata oluştu! Lütfen daha sonra tekrar deneyin!

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?

HABERLER

  • BİLGİLENDİRME

    EVDEKİ SAAT VE SHAE GILL COKE STUDIO’NUN YENİ ŞARKISI “ONE LOVE” İÇİN BİR ARAYA GELDİ

    DETAYLI BİLGİ

  • HABER

    COCA-COLA VE RIOT GAMES İŞ BİRLİĞİNDEN DOĞAN YEPYENİ BİR ÜRÜN: “COCA-COLA ULTIMATE ZERO SUGAR”

    DETAYLI BİLGİ

  • HABER

    KIZ KARDEŞİM PROJESİ, BURS PROGRAMI, GÜÇLENME PROGRAMI VE YENİ İŞ BİRLİKLERİ İLE GENÇ KADINLARA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

    DETAYLI BİLGİ

;