Merhaba, normal kola fazla şekerli, zero ve şekersiz modellerdeki aspartam da çok zararlı daha az şekerli üretirseniz süper olur

17 Ocak 2020

Merhaba Berk,

Coca-Cola Şekersiz ve Coca-Cola Light, düşük kalorili ürün portföyümüzde yer alır ve her iki ürünümüz de şekersizdir. Bu ürünleri tatlandırmak amacıyla düşük kalorili tatlandırıcılar kullanılır. Coca-Cola Şekersiz’de aspartam bulunmamaktadır. Coca-Cola Şekersiz ürünümüzde tatlandırıcı olarak sukraloz ve asesülfam K; Coca-Cola Light ürünümüzde ise aspartam ve asesülfam K kullanılmaktadır.

Aspartam dünyada en kapsamlı araştırmalara tabi tutulan bileşenlerden biridir ve yapılan bilimsel çalışmalar güvenli olduğunu sürekli bir şekilde doğrulamaktadır. Aspartamın güvenli olduğu FAO/WHO Gıda Katkı Maddeleri Ortak Uzmanlar Komitesi (JECFA), ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ve Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) gibi dünya çapında tanınmış yetkili kurumlarca onaylanmıştır.

Aspartam, insanlara kalorisi azaltılmış, düşük kalorili veya kalorisiz bir alternatif sunmak için, çoğu gıda ve içecekte şeker yerine kullanılan düşük kalorili bir tatlandırıcıdır. Birçok kişinin, tadı harika olan içeceklerin daha az kalorili seçeneklerini istediklerini bildiğimizden bazı ürünlerimizde aspartam kullanıyoruz.

Dünyanın dört bir yanında insanlar bizden harika tada sahip ama daha az şeker ve daha az kalori içeren daha fazla içecek talep ediyor. İnsanların sevdiği lezzetli ve ferahlatıcı Coca-Cola’yı 2,5 litrelik şişede %30 daha az şeker ve daha az kalori ile sunuyoruz. Bu da, tüketicilerin şekeri azaltmasına yardımcı olmak üzere çıktığımız yolculukta Türkiye’deki tüketicilere istedikleri tarzda içecekleri sunmak için başvurduğumuz yollardan biri.

Coca-Cola ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Merak Ettim sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

 

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
Raflarda en son ürün tarih kontrolü yapacağım ürün Coca Cola'dır derken , anladım ki etmek lazımmış :(( raf kontrolü yapıyor musunuz?
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
Coco Colanın kurucusu Yahudi mi.
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Kampanyalar
Gerçekten kolanım içinde böcek yoksa niye içindekileri asla açıklama dediniz?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın içindekiler ambalajlarında üzerinde belirtildiği gibi, su, şeker veya fruktoz-glikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafeindir. Böcek olmadığını gösteren raporu da aşağıdan inceleyebilirsiniz. ...
İçerik
Türkiye'de coca-colanın bünyesinde kaç tane çevre mühendisi çalışıyor?
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Kampanyalar
coca cola ürünün içinden bir zamanlar fare kuyruğu çıktığı dogru mu acaba? ve bu dava edilerek kişiğin bu davayı kazandığı?
Hayır doğru değil. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> tüm ürünlerimiz gibi son teknoloji kullanılarak el değmeden ve yüksek kalitede üretilir. Ürünlerimiz dünyanın 200'den fazla ülkesinde yerel kurum ve kuruluşların onayı ve denetimi altında satışa sunulur. Türkiye’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alkolsüz İçecekl...
Marka
Pepsi colayı kendimi yapıyor yoksa siz formülümü veriyorsunuz ?
Sorunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilirsiniz. Dilerseniz <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizi arayarak da bize ulaşabilirsiniz.
Kampanyalar
cekilis ne zaman basliyor
Bir sonraki çekilişimiz 22 Nisan tarihindedir.
Marka
Coca Cola adını Coca böceğinden alıyor diyenler var , doğru mu ?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'da içinde ne böcek ne de böcek kanı bulunmaz. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'da böcek olmadığını gösteren raporu aşağıda inceleyebilir aynı zamanda<a href=" http://www.coca-colaturkiye.com/merak-ettikleriniz/dogru-bilinen-yanlislar/" target="_blank"> http://www.coca-colaturkiye.com/merak-ettikleriniz/dogru-bilinen-yanlislar/</a> linkinden de detaylı bilgiye ve ek raporlara ulaşabilirsiniz. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>, Pemberton’...
İçerik
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4350 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
89 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7485 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11429 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.