Merhaba. Kolanın içerisinde bulunan e150 nin domuz yağı olduğu ve kanserojen olduğu söyleniyor her yerde. Bu konuda açıklama yapar mısınız?

Ayşe Durmaz

19 Ağustos 2020

Merhaba Ayşe,

Coca-Cola’nın içerisinde domuz veya domuzdan elde edilen herhangi hayvansal bir içerik bulunmaz. Coca-Cola’nın içerisinde ambalajların üzerinde de yazdığı gibi su, şeker veya fruktoz-glukoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafein bulunur. 

 

Renklendirici olarak kullandığımız karamel (E150), dünyadaki pek çok resmi otorite tarafından güvenli olarak kabul edilen bir gıda renklendiricisidir ve uzun yıllardır gıda sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu otoritelerin tamamı yiyecek ve içeceklerde karamelle renklendirmenin güvenli olduğuna karar vermiş ve kullanımına bir kısıtlama getirmemiştir. Kullandığımız renklendirici karamel eser miktarlarda 4-MEI içerdiğinden bu konuyla ilgili bütün araştırmaları yakından takip ediyoruz. Bu konu hakkında yapılan araştırmalardan elde edilen kanıtların çoğu kullandığımız renklendirici karameldeki 4-MEI miktarının güvenli olduğunu gösteriyor. Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) da, 4-MEI maddesinin insan sağlığına herhangi bir zarar verdiğini veya kanserojen olduğunu kabul etmemekte ve karamel ile ilgili herhangi bir kısıtlama getirmemektedir.

 

Ürünlerimiz Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığı Alkolsüz İçecekler Tebliği’ne uygun olarak üretilir. Türk Gıda Kodeksi’ne göre de karamelin renklendirici olarak yiyecek ve içeceklerde kullanımı onaylıdır. Tüm ürün içeriklerimiz güvenlidir ve gıda otoriteleri tarafından onaylıdır. 

 

 

Coca-Cola ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Merak Ettim sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

 

İlgili olduğu kategoriler

Katılımınız için teşekkür ederiz.

Cevaplanmış soru!

Bir hata oluştu! Lütfen daha sonra tekrar deneyin!

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?

HABERLER

  • BİLGİLENDİRME

    EVDEKİ SAAT VE SHAE GILL COKE STUDIO’NUN YENİ ŞARKISI “ONE LOVE” İÇİN BİR ARAYA GELDİ

    DETAYLI BİLGİ

  • HABER

    COCA-COLA VE RIOT GAMES İŞ BİRLİĞİNDEN DOĞAN YEPYENİ BİR ÜRÜN: “COCA-COLA ULTIMATE ZERO SUGAR”

    DETAYLI BİLGİ

  • HABER

    KIZ KARDEŞİM PROJESİ, BURS PROGRAMI, GÜÇLENME PROGRAMI VE YENİ İŞ BİRLİKLERİ İLE GENÇ KADINLARA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

    DETAYLI BİLGİ

;