Kolanın içeriğinde "şeker veya fruktoz-glikoz şurubu" yazmaktadır. Bunun net bir yanıtı yokmu. Neden veya kelimesi kullanılıyor?

Suat Demiral

03 Haziran 2020

Merhaba Suat,

Coca-Cola üretiminde ya şeker ya da fruktoz-glikoz şurubu kullanılır. Her iki içerik üretim planlarımız doğrultusunda kullanılmaktadır.

Bu uygulama ülkemizde yürürlükte olan gıdaların etiketlenmesi ile ilgili kurallar gereği, 26 Ocak 2017 tarihli Tarım ve Orman Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğine uygun olarak yapılmaktadır.

Yönetmeliğe göre gıdanın üretiminde birbirinin yerine kullanılabilen bileşenlerden şeker ve fruktoz-glukoz şurubu, etikette içindekiler kısmında "Şeker (S)* veya Fruktoz-Glukoz şurubu (F)*" olarak belirtilebilir. Bu iki bileşenden hangisinin kullanıldığının netleştirilmesi için etikette kullanılan şeker veya fruktoz-glukoz şurubunun kodlandığı açıklaması yer alır, ürünün üretiminde hangisi kullanılmış ise ürün ambalajında "S" veya "F" şeklinde kodlama yapılır.

Coca-Cola ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Merak Ettim sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

 

İlgili olduğu kategoriler

Katılımınız için teşekkür ederiz.

Cevaplanmış soru!

Bir hata oluştu! Lütfen daha sonra tekrar deneyin!

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?

HABERLER

  • BİLGİLENDİRME

    EVDEKİ SAAT VE SHAE GILL COKE STUDIO’NUN YENİ ŞARKISI “ONE LOVE” İÇİN BİR ARAYA GELDİ

    DETAYLI BİLGİ

  • HABER

    COCA-COLA VE RIOT GAMES İŞ BİRLİĞİNDEN DOĞAN YEPYENİ BİR ÜRÜN: “COCA-COLA ULTIMATE ZERO SUGAR”

    DETAYLI BİLGİ

  • HABER

    KIZ KARDEŞİM PROJESİ, BURS PROGRAMI, GÜÇLENME PROGRAMI VE YENİ İŞ BİRLİKLERİ İLE GENÇ KADINLARA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

    DETAYLI BİLGİ

;