Coca-Cola nın adında coca geçmesinin nedeni cocain mi ve neden bağımlılık yapıyor?

16 Eylül 2018

Merhaba Sidelya,

İsim önerisi, Coca-Cola’yı bulan eczacı Dr. John Pemberton’ın muhasebecisi Frank Robinson’a aittir. Bu öneriyi 2 “C” harfinin yan yana ve reklam faaliyetlerinde estetik duracağını ve kendine özgü etkili ve çarpıcı bir stilinin olacağını düşünerek yapmıştır. Özel bir anlamı bulunmamaktadır.

Coca-Cola’da hiçbir zaman kokain kullanılmamıştır. Coca-Cola, 1886’dan bu yana aynı standartlarda üretilir. Coca-Cola’nın içerisinde su, şeker veya fruktoz-glikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafein bulunur.

Dünyanın her yerinde insanlar Coca-Cola içiyorlar çünkü harika tadını seviyorlar. Tadı güzel olan ve sevdiğiniz gıda ve içecekleri düzenli olarak tüketmek bunlara bağımlı olmakla aynı şey değildir.

Örneğin çikolatanın, bilim insanlarının beyinde "ödül merkezleri" olarak adlandırdıkları merkezleri harekete geçirebildiği bilinmektedir. Öte yandan müzik veya kahkaha gibi mutluluk verici şeyler de aynı etkiye yol açabilmektedir.

Dengeli bir yaşam tarzının anahtarı çeşitli gıda ve içecekleri kararında tüketmektir. Buna Coca-Cola gibi meşrubatlar da dahil olabilir. Bütün gıda ve içecekler gibi meşrubatlar da aşırıya kaçılmadığı müddetçe dengeli bir yaşam tarzının parçası olarak tüketilebilir.

Tüketicilerimize seçenek sunmak bizim için önemli. Bu nedenle, şekerli meşrubatlarımızın yanı sıra, şeker ve kalori oranı azaltılmış, şeker ve kalori oranı düşük veya şekersiz ve kalorisiz lezzetli birçok içecek sunuyoruz. Ayrıca tüketicilerimizin kendileri ve aileleri için anlamlı seçimler yapabilmeleri için içeceklerimizin ne kadar şeker ve kalori içerdiği hakkında bilgiler de sağlıyoruz.

Coca-Cola ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Merak Ettim sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

 

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
Coca cola 2008 yılında olimpiyatlarda geri dönüştürülmüş plastik şişe kullanarak tişört mü yaptırdı ?
Ambalaj atıklarını değerlendirmek ve sürdürülebilirlir kıyafetler üretmek amacıyla 2007 senesinden beri içinde geri dönüştürülmüş PET şişe kullanılan <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> kıyafetleri üretiyoruz. Pamuk ve geri dönüştürülmüş PET’ten oluşan bu kıyafetler Olimpiyatlar da dahil olmak üzere sponsor olduğumuz pek ...
Kampanyalar
3 lt lik coca cola artık neredeyse hiç bulunmuyor bunun sebebi nedir ve neden en büyüğü 3 litredir dahada büyüğü yapılamazmı??
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> olarak ürünlerimizi tüketicilerimizin taleplerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak satışa sunuluyor. Bu çerçevede 3 lt’lik ürünlerimiz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu’da satış noktalarında bulunuyor.
Marka
kolanın şişelerinde neden SELMAN ismine yer vermediniz?
Paketlerimizin üzerinde yer alan isimler IPSOS araştırma şirketi ile gerçekleştirdiğimiz ve katılımcıların "Türkiye'de en çok sevilen, ilk akla gelen ve <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> ürünleri üzerinde görmek istenilen kadın/erkek isimleri sorularına verdikleri yanıtlardan belirlenmiştir. Bu sorulara verilen yanıtlar...
Marka
coco cola isim kampanyasında isimlerin olduğu internette bir liste var mı?yoksa manyak gibi adımızımı arayacağız her kutuda
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> ürünlerimizin üzerinde yazan isim listesine buradan ulaşabilirsiniz:<a href=" http://www.coca-cola.com.tr/connect.html" target="_blank"> http://www.coca-cola.com.tr/connect.html</a>
Marka
Merhaba coco cola yeni cikan bos yok kampanyasini aciklar misiniz
Merhaba Ümit AKDEMİR, Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Marka
100000 dolar ödüllü akıllı telefon kullanmama başvurusu devam ediyormu
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketi markalarından Glacéau WitaminWater markasının düzenlemiş olduğu ödüllü yarışma, katılım koşulları legal bilgilendirmesinde de belirtildiği üzere yalnızca Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları için düzenlenmiş bulunmaktadır. Yarışmanın legal metnine, markanın resmi internet si...
Kampanyalar
50 kr kolayı nasıl maledebiliyorsunuz? üstelik bir de 24 adette yaklaşık 10 adet bedava dağıtarak
Sorunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilirsiniz. Dilerseniz <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizi arayarak da bize ulaşabilirsiniz.
Marka
Türkiyede coca cola free style ürünlerinden hangileri satışa sunulacak
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Freestyle sistemini 2013 yılının sonunda pilot olarak Türkiye’ye getirdik ancak şuan için sistemimiz Türkiye’de kullanılmamaktadır. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> olarak dönem dönem farklı uygulamalarımızı kampanyalarımızı sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.
Marka
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4355 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
90 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7489 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11431 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.