Coca-Cola nın adında coca geçmesinin nedeni cocain mi ve neden bağımlılık yapıyor?

16 Eylül 2018

Merhaba Sidelya,

İsim önerisi, Coca-Cola’yı bulan eczacı Dr. John Pemberton’ın muhasebecisi Frank Robinson’a aittir. Bu öneriyi 2 “C” harfinin yan yana ve reklam faaliyetlerinde estetik duracağını ve kendine özgü etkili ve çarpıcı bir stilinin olacağını düşünerek yapmıştır. Özel bir anlamı bulunmamaktadır.

Coca-Cola’da hiçbir zaman kokain kullanılmamıştır. Coca-Cola, 1886’dan bu yana aynı standartlarda üretilir. Coca-Cola’nın içerisinde su, şeker veya fruktoz-glikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafein bulunur.

Dünyanın her yerinde insanlar Coca-Cola içiyorlar çünkü harika tadını seviyorlar. Tadı güzel olan ve sevdiğiniz gıda ve içecekleri düzenli olarak tüketmek bunlara bağımlı olmakla aynı şey değildir.

Örneğin çikolatanın, bilim insanlarının beyinde "ödül merkezleri" olarak adlandırdıkları merkezleri harekete geçirebildiği bilinmektedir. Öte yandan müzik veya kahkaha gibi mutluluk verici şeyler de aynı etkiye yol açabilmektedir.

Dengeli bir yaşam tarzının anahtarı çeşitli gıda ve içecekleri kararında tüketmektir. Buna Coca-Cola gibi meşrubatlar da dahil olabilir. Bütün gıda ve içecekler gibi meşrubatlar da aşırıya kaçılmadığı müddetçe dengeli bir yaşam tarzının parçası olarak tüketilebilir.

Tüketicilerimize seçenek sunmak bizim için önemli. Bu nedenle, şekerli meşrubatlarımızın yanı sıra, şeker ve kalori oranı azaltılmış, şeker ve kalori oranı düşük veya şekersiz ve kalorisiz lezzetli birçok içecek sunuyoruz. Ayrıca tüketicilerimizin kendileri ve aileleri için anlamlı seçimler yapabilmeleri için içeceklerimizin ne kadar şeker ve kalori içerdiği hakkında bilgiler de sağlıyoruz.

Coca-Cola ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Merak Ettim sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

 

“Merak Ettim” dediğin konuya verdiğimiz cevap aklındaki soru işaretlerini giderdi mi?
TÜM SORULAR
Diğer Sorular
reklam konuları çalışanlarınızdan mı yoksa reklam şirketlerinden mi çıkıyor?
Kampanyalarımızı planlarken bırakacakları etkinin arkasında, markalarımızın hikayelerinin ağızdan ağıza dolaşması, diyalog yaratması, günlük arkadaş diyaloglarının parçası olması gibi özellikleri arıyoruz. Hem içeriğin hem de bu içeriğin hedef kitleye ulaşması adına kullanacağımız mecraların ve m...
Marka
filistinde fabrika var mı
Evet. <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır.  •<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir.   •<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır. •<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>, 350 Filistinliye...
Kampanyalar
Coca Cola neden kuzey kore ve kübada satılmıyor ?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> Şirketi 200’den fazla ülkede faaliyet gösteren global bir şirkettir. Uluslararası ticari yaptırımlar nedeni ile Küba ve Kuzey Kore’de ürünlerimiz satılmamaktadır.
Kampanyalar
Coca-Cola'nın tersten ki hâli ''Muhammed yok Mekke yok'' anlamına geldiğinin kanıtları var.Bunun hakkında ne diyorsunuz?
<span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span> logosu 1886 yılında eczacı John Pemberton'ın ortağı Frank Robinson tarafından oluşturulmuştur. Robinson'un iki "C" harfinin yan yana güzel duracağını düşünerek tasarladığı logo, günümüze kadar değişmeden korunmuştur. Söz konusu iddia tamamen asılsızdır.
Marka
Bi aralar coca cola'da alkol var iddaları çıkmıştı bu gerçekten doğrumu?
Türkiye’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Alkolsüz İçecekler Tebliği’ne uygun olarak ürettiğimiz <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>’da alkol bulunmaz.    <span style='white-space:nowrap;'>Coca-Cola</span>'da alkol olmadığını gösteren raporu aşağıda inceleyebilir aynı zamanda<a href=" http://www.coca-colaturkiye.com/merak-ettikleriniz/dogru-bilinen-yanlislar/" target="_blank"> http://www.coca-colaturkiye.com/merak-ettikleriniz/dogru-bilinen-yanlislar/</a>...
İçerik
reklam departman
Sorunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilirsiniz. Dilerseniz <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizi arayarak da bize ulaşabilirsiniz.
Marka
vişneli colayı pilot olarak getirmişsiniz ama ben konyada kalıyorum dolayısıyla ulaşamıyorum kırmızı kasa dada satışa sunmayı düşünürmüsünüz
Freestyle sistemi şu anda pilot olarak kurulduğundan sadece İstanbul’da yer almakta ancak önümüzdeki dönem planları kapsamında farklı illerimizde de yer alması konusu değerlendirilmektedir.
Marka
Neden Coca Cola'nın taklidini yapamıyorlar.Aynı sizin yaptığınız şekilde.
Sorunuza detaylı yanıt verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi iletisimmerkezi@coca-cola.com adresine gönderebilir ya da <a href="tel:4443040">444 3040</a> numaralı iletişim merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
İçerik
Sen de “Merak Ettim” dediğin soruyu sor
Soru gönder
Kurumsal
4350 Soru
Coca-Cola Şirketi hakkında merak ettikleriniz. Fabrikalarımız, sertifikalarımız, faaliyet gösterdiğimiz ülkeler, tarihçemiz ve daha fazlası.
Kampanyalar
89 Soru
Kampanyalarımız hakkında merak ettikleriniz. Kampanya koşulları, kampanya katılım tarihleri, hediyelerin temini ve aklınıza takılan diğer konular.
İçerik
7485 Soru
Ürünlerimizin içeriği hakkında merak ettikleriniz. Besin değerleri, ürün içerikleri, ürünler arası farkılılıklar, içerik raporları ve merak ettiğiniz diğer konular.
Sürdürülebilirlik
207 Soru
Sürdürülebilirlik projelerimiz hakkında merak ettikleriniz. Kız Kardeşim projesi ve kadın girişimcilere destek programlarımız, atıksız dünya hedefiyle sürdürdüğümüz projeler, su kaynaklarının korunması ve aklınıza gelen diğer tüm sürdürülebilirlik konuları.
Marka
11429 Soru
Coca-Cola Türkiye bünyesindeki markalarımız hakkında merak ettikleriniz. Markalarımızın pazarlama faaliyetleri, reklamlarımız, ürün özellikleri, sınırlı sayıda çıkarılan özel ürünler ve daha fazlası.